Orbán Balázs veszélyezteti Magyarország függetlenségét – JobbikKiemelt Politika 

Orbán Balázs veszélyezteti Magyarország függetlenségét – Jobbik

A Jobbik követeli Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatójának azonnali lemondását. A párt elnökhelyettese, Dr. Brenner Koloman országgyűlési képviselő élesen bírálta Orbán Balázs minapi nyilatkozatát, amelyet „politikailag és nemzetbiztonságilag is súlyos felelőtlenségnek” nevezett Facebook-bejegyzésében. A Jobbik szerint Orbán Balázs szavai azt sugallják, hogy a kormány feladná Magyarország függetlenségét, és ezért Orbán Balázsnak távoznia kell pozíciójából.

Brenner a bejegyzésben hangsúlyozta a magyar szabadságharcok örökségének fontosságát, és idézte Pongrátz Gergely ’56-os hőst: „A szabadságért küzdeni mindig kötelesség, soha nem választás kérdése.” Szerinte Orbán Balázs szavai megkérdőjelezik ezt az alapelvet, és veszélyeztetik mindazt, amit elődeink kiharcoltak.

A Külügyi Bizottság alelnökeként Brenner többször is felszólította a kormányt, hogy lépjen fel határozottabban a nemzeti szuverenitást veszélyeztető fenyegetésekkel szemben. Kritizálta Szijjártó Péter külügyminisztert, amiért szerinte Minszkben üzletel Putyin szövetségeseivel, miközben orosz hackerek támadják a magyar szervereket. A képviselő szerint a kormány nem ad kielégítő választ az orosz kibertámadásokra, és nem védi meg a magyar érdekeket.

Brenner azzal vádolta a külügyminisztert, hogy „egy autoriter Oroszországhoz dörgölődzik,” miközben az országot „orosz hackerek, kémek, kínai hitelek és migránsmunkások árasztják el.” Úgy véli, Szijjártó Péternek már régen be kellett volna hívnia az orosz nagykövetet az ’56-os szabadságharcosok emlékének állítólagos meggyalázásáért.

A Jobbik álláspontja egyértelmű: – Ruszkik, haza! – írta Brenner, hozzátéve, hogy a párt soha nem adja fel a nemzeti szabadságot és függetlenséget. Felszólította Orbán Balázst, hogy azonnal mondjon le.

A cikk a Jobbik sajtóosztályának közleménye alapján készült. További információ: +36-70/372 5794

 

Related posts

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks